מאמרים
מעוניינים לקבל פרטים? אנא מלאו את הפרטים ונשמח לחזור אליכם

מכירות בחו"ל – חשיבה ממוקדת שיווק


אחד המכשולים בדרך להצלחה הוא מכשול שאנו מציבים לעצמנו מבלי שנרגיש. 
רובנו חוטאים לא פעם במחשבה על כך שאנו יודעים הכול ויתירה מכך, יודעים הכי טוב.
בישראל עדיין רווחת הגישה הייצורית על פני התפיסה השיווקית הקיימת בעולם המערבי. בישראל, האוריינטציה הארגונית כולה ממוקדת בפיתוח מוצרים ולא בשיווק. לעומת זאת, במדינות המערב, הכול מתחיל ונגמר בשיווק. הדבר מתחיל בשלבי פיתוח מוצר ולעיתים עוד בשלב הרעיון, החשיבה ממוקדת שיווק וכך גם ההתנהלות והנגזרות השונות, לרבות ובעיקר תקציבים. הדבר נכון לשוק המקומי וגם בשיווק לחו"ל.

מכירות בחו"ל, שיווק לחו"ל, שיווק בינלאומי

חשיבה ממוקדת שיווק כוללת: מחיר נכון לצרכן, איתור מפיצים בחול, קידום המוצר בחול ובשוק המקומי, עיצוב האריזה הנכונה/מתאימה, איתור מידת הביקוש למוצר והיתרון היחסי לשיווק של המוצר בחול ובמדינות ספציפיות, הדגשת הערך של המוצר בשוק בינלאומי, תקינה, חומר שיווקי שיעזור למכירה ולקידום המוצר, תקציב שיווק בסיסי לרשתות חברתיות, שיווק דיגיטלי בהיבט של שיווק לחול, פיתוח תוכנית עסקית.

בישראל של 2019, כל אלה מוסטים הצידה לטובת "סיום" המוצר. התפיסה המרכזית גורסת ש "העיקר שיהיה מוצר פיזי מפותח וקיים", בעוד כל האספקטים השיווקיים הקריטיים נעלמים לטובת הייצור והפיתוח.

פעמים אין ספור, בהרצאות ובכנסים, אני מסביר ואומר שהגישה בחול, כולל ארה"ב ואירופה, מבוססת על שיווק בינלאומי. לפני הכול חושבים שיווק, שיווק, שיווק. בוחנים את הצורך במוצר, המחיר לצרכן, הערך, האם באמת יש בעיה שהמוצר פותר ונותן מענה טוב.

לסיום, ההמלצה שלי היא תמיד לגייס יועץ לשיווק בינלאומי. היועץ יהיה גורם אובייקטיבי שאינו מאוהב במוצר ושבאמתחתו שנים רבות של ניסיון דה-פקטו. שיווק בחול יהווה את הצלע החסרה בארגון לצורך ההצלחה בהחדרת מוצר לחול.

סוף מעשה במחשבה תחילה.